Szerkesztő-riporter tanfolyam

Nem indul(t) vagy már véget ért ebben a félévben.

tévés és rádiós szerkesztői tanfolyam Ki? Mit? Mikor? Hol? Miért? Hogyan?


Egy televíziós műsor esetében ezek a kérdések alapozzák meg a szerkesztő munkáját. Egy műsort nézve, hallgatva lehet, hogy nem is gondoltál még bele, mennyi rákészülést és szervezést igényel annak elkészítése, legyen szó akár egy vágott videóanyagról, vagy egy késő esti beszélgetésről a tévében. A vágott anyagok, demók, interjúk, témák mind-mind gondos tervezés eredményei, és a beszélgetés felépítése sem a pillanat műve. A Budavári Schönherz Stúdió három alkalmas workshopján most Te is megtanulhatod, hogyan állíts össze egy tévéadást egészen az alapoktól.

Egy szerkesztőnek nagyon fontos feladata van.

Hiába van ott a sok tettre kész technikus, hiába a rendező, a felkészült műsorvezető, ha nincs a szerkesztő munkája. Hiszen egy műsornak tartalom kell és nem is akármilyen. Olyan, amit az emberek szívesen néznek, hallgatnak, ami megragadja a figyelmüket. A workshopon betekintést nyerhetsz abba, amit egy szerkesztőnek és egy riporternek tudnia kell, kezdve onnan, hogy mi a szkript, mi a különbség az interjú és a riport között, egészen addig, hogy hogyan lehet jól riporterkedni. De nem csak tömény elméletről van szó, hiszen az anyagszerkesztést, a műsorszerkesztést, a riporterkedést és a tévéműsorok vezetését is kipróbálhatod a gyakorlatban, itt a BSS-ben.

 

Időpont

Előadások a 3. oktatási héttől kezdve kedd esténként:

  • 2018. szeptember 18. 18:00, SCH106 - Általános szerkesztői alapok
  • 2018. szeptember 25. 18:00, SCH106 - Riporteri alapismeretek és gyakorlat
  • 2018. október 2. 18:00, SCH106 - Anyagszerkesztés 
  • 2018. október 9. 18:00, SCH106 - Műsorkészítés élesben - Vendégelőadó

A tanfolyamot tartja

Móni képe
Egy éve vagyok a stúdió aktív tagja, és számomra is egy újdonság lesz, hogy segíthetek a frissen csatlakozóknak átadni a meglévő tudásomat. A stúdió egy olyan hely, ahol minél tevékenyebb vagy annál jobban élvezed, engem is magával ragadott a műsorszerkesztés és a riporterkedés világa. Forduljatok hozzám bizalommal, hiszen egymástol lehet a legtöbbet tanulni.
michihan képe
2012 óta vagyok a stúdió aktív tagja, azóta számos adásszerkesztés van már a hátam mögött. A BSS-ben a szerkesztés mellett vágással is foglalkozom. Keress bátran, ha bármi kérdésed van a tévés szerkesztéssel kapcsolatban. :)