Tévés és rádiós szerkesztő és műsorvezető tanfolyam

Indul ebben a félévben.

tévés és rádiós szerkesztői tanfolyam Ki? Mit? Mikor? Hol? Miért? Hogyan?


Egy televíziós vagy rádiós műsor esetében ezek a kérdések alapozzák meg a szerkesztő munkáját. Egy műsort nézve, hallgatva lehet, hogy nem is gondoltál még bele, mennyi rákészülést és szervezést igényel annak elkészítése, legyen szó akár egy reggeli rádióműsorról, vagy egy késő esti beszélgetésről a tévében. A vágott anyagok, demók, interjúk, témák mind-mind gondos tervezés eredményei, és a beszélgetés felépítése sem a pillanat műve. A Budavári Schönherz Stúdió három alkalmas  workshopján most Te is megtanulhatod, hogyan állíts össze egy tévéadást egészen az alapoktól.

Egy szerkesztőnek nagyon fontos feladata van.

Hiába van ott a sok tettre kész technikus, hiába a rendező, a felkészült műsorvezető, ha nincs a szerkesztő munkája. Hiszen egy műsornak tartalom kell és nem is akármilyen. Olyan, amit az emberek szívesen néznek, hallgatnak, ami megragadja a figyelmüket. A workshopon betekintést nyerhetsz abba, amit egy szerkesztőnek, egy riporternek és egy műsorvezetőnek tudnia kell, kezdve onnan, hogy mi a szkript, mi a különbség az interjú és a riport között, egészen addig, hogy hogyan lehet jól műsort vezetni vagy riporterkedni. De nem csak tömény elméletről van szó, hiszen mind a vágottanyag-szerkesztést mind a tévéműsorok vezetését is kipróbálhatod a gyakorlatban, itt a BSS-ben.

 

Időpont

Előadások a 3. oktatási héttől kezdve kedd esténként:

  • 2017. február 21. 18:00, SCH 1319-es terem - Általános szerkesztői alapok
  • 2017. február 28. 18:00, SCH 1319-es terem - Televíziós ismeretek - vendégelőadó
  • 2017. március 7. 18:00, SCH 1319-es terem - Rádiós ismeretek
  • 2017. március 14. 18:00, SCH 1319-es terem - Gyakorlat

A tanfolyamot tartja

Encsi képe
Sziasztok! 2012-ben csatlakoztam a csapathoz, pont egy ilyen tanfolyamnak köszönhetően, mint aminek Ti is részesei lehettek! A kurzus során megpróbálom Nektek bemutatni a televíziózás szépségeit és kihívásait, a jó műsorvezetői- szerkesztői ismérveket. Ezenkívül igyekszem elérni, hogy a mikrofonra, mint jó barátotokra tekintsetek. Gyertek, mert mi már nagyon várunk Benneteket! :)