Szerkesztő-riporter tanfolyam

Nem indul(t) vagy már véget ért ebben a félévben.

tévés és rádiós szerkesztői tanfolyam Ki? Mit? Mikor? Hol? Miért? Hogyan?


Egy televíziós műsor esetében ezek a kérdések alapozzák meg a szerkesztő munkáját. Egy műsort nézve, hallgatva lehet, hogy nem is gondoltál még bele, mennyi rákészülést és szervezést igényel annak elkészítése, legyen szó akár egy vágott videóanyagról, vagy egy késő esti beszélgetésről a tévében. A vágott anyagok, demók, interjúk, témák mind-mind gondos tervezés eredményei, és a beszélgetés felépítése sem a pillanat műve. A Budavári Schönherz Stúdió három alkalmas workshopján most Te is megtanulhatod, hogyan állíts össze egy tévéadást egészen az alapoktól.

Egy szerkesztőnek nagyon fontos feladata van.

Hiába van ott a sok tettre kész technikus, hiába a rendező, a felkészült műsorvezető, ha nincs a szerkesztő munkája. Hiszen egy műsornak tartalom kell és nem is akármilyen. Olyan, amit az emberek szívesen néznek, hallgatnak, ami megragadja a figyelmüket. A workshopon betekintést nyerhetsz abba, amit egy szerkesztőnek és egy riporternek tudnia kell, kezdve onnan, hogy mi a szkript, mi a különbség az interjú és a riport között, egészen addig, hogy hogyan lehet jól riporterkedni. De nem csak tömény elméletről van szó, hiszen az anyagszerkesztést, a műsorszerkesztést, a riporterkedést és a tévéműsorok vezetését is kipróbálhatod a gyakorlatban, itt a BSS-ben.

 

Időpont

Előadások a 2. oktatási héttől kezdve kedd esténként:

  • 2018. február 13. 19:00, SCH106 - Általános szerkesztői alapok
  • 2018. február 20. 19:00, SCH106 - Riporteri alapismeretek és gyakorlat
  • 2018. február 27. 19:00, SCH106 - Anyagszerkesztés 
  • 2018. március 6. 19:00, SCH106 - Műsorkészítés élesben - Vendégelőadó

A tanfolyamot tartja

Encsi képe
Sziasztok! 2012-ben csatlakoztam a csapathoz, pont egy ilyen tanfolyamnak köszönhetően, mint aminek Ti is részesei lehettek! A kurzus során megpróbálom Nektek bemutatni a televíziózás szépségeit és kihívásait, a jó műsorvezetői- szerkesztői ismérveket. Ezenkívül igyekszem elérni, hogy a mikrofonra, mint jó barátotokra tekintsetek. Gyertek, mert mi már nagyon várunk Benneteket! :)
Ági képe
Szerkesztő-riporterként dolgozom az M1 Híradónál, így a tanfolyam 2. alkalmán a riporter feladatait fogom veletek végigvenni. A BSS-hez 2011 őszén csatlakoztam, azóta BSTV-adásokban műsorvezetőként, szerkesztőként, operatőrként, illetve rendezőként szoktam részt venni. A forgatásokon riporterkedni szoktam és korábban a Rádió Pozitívban is vezettem műsort.
Móni képe
Egy éve vagyok a stúdió aktív tagja, és számomra is egy újdonság lesz, hogy segíthetek a frissen csatlakozóknak átadni a meglévő tudásomat. A stúdió egy olyan hely, ahol minél tevékenyebb vagy annál jobban élvezed, engem is magával ragadott a műsorszerkesztés és a riporterkedés világa. Forduljatok hozzám bizalommal, hiszen egymástol lehet a legtöbbet tanulni.
michihan képe
2012 óta vagyok a stúdió aktív tagja, azóta számos adásszerkesztés van már a hátam mögött. A BSS-ben a szerkesztés mellett vágással is foglalkozom. Keress bátran, ha bármi kérdésed van a tévés szerkesztéssel kapcsolatban. :)
Andi képe
Sziasztok! 2012 őszén csatlakoztam a BSS-hez, azóta elsősorban műsorvezetőként, riporterként és szerkesztőként veszek részt a stúdió munkájában. Bátran forduljatok hozzám, ha a tartalmi oldal kapcsán van kérdésetek. Találkozunk a tanfolyamon! :)